Tack!

Tack älskade cavallo.blogg.se som har funnits där i vått och torrt! Det var något speciellt med denna bloggen, innan den blev borttagen. Det är fortfarande något som gör att jag inte kommer ta bort den, den har för mycket historia bakom sej, men nu går jag offeciellt över till FKphoto. kanske kommerjag tillbaka hit en dag, vem vet? Cavallo kommer aldrig försvinna den har följt med igenom mina hårda dagar och det blir som att bara radera min bästavän, det går inte!
 
Tack för allt!
 

Jag hoppas verkligen alla älskade läsare fortsätter att följa mej och mina hästar när jag nu kommer blogga själv. Hoppas ni har det trevligt här, och tveka inte en sekund på att komma fram om ni ser mej! Kanske får ni se mej med en SM ponny om några/något år? 
 
 
/Felicia

Slutar

Slutar blogga nu, känns inte rätt pga en sak som hänt. /Rebecka


Tack! :')

 
 
 
 
kolla vilken urgullig film jag fick av equex på bilddagboken! 
 
/felicia

Dagar då allt skiter sej.

Alla måste få ha sånna där dagar då man inte riktigt är på topphumör, man kanske har ont någon stans man mår helt enkelt inte 100% bra och ger inte allt på varken träning eller tävling! En sån dag hade jag idag! Mycket som snurrar runt i min hjärna och nu ska jag verkligen skriva vad jag tycker!
 
jag kan verkligen inte räkna till hur många gånger jag har hamnat på en skvallerdv osv, mamma har försökt att få mej att sluta med speciellt dv, men jag vill inte. Varför vill jag inte det? jo för att varje dag som går, desto mer lär jag mej! Jag lär mej att ta saker på rätt sätt, jag lär mej att skriva på rätt sätt och jag lär mej vad som är rätt och fel! Genom tiden har jag verkligen mognat, jag vill inte släppa det nu. jag vill mogna mer! 
 
Det sjukaste med internet är att jag har blivit van vid att få skit, att bli uthängd för saker som inte är sant! vad är det man brukar säga, om folk snackar skit om en bakom ens rygg betyder det att man har kommit längre fram än dom, eller hur är det? Jag har fått höra att jag rider dåligt, jag rycker i munnen, jag sågar ner hästarna, jag är en idiot, jag har för stora mål och vet ni vad jag tycker om det? patetiskt. Ska jag sitta och ta skit av andra som aldrig har sett mej och mina hästar, aldrig har pratat med mej? Eller ta skit från folk som sitter bakom sin skärm och slänger ur sej massor av saker som dom aldrig skulle våga säga IRL!? Jag har helt enkelt slutat att bry mej, jag har mina tränare och min familj och om en kompis vågar säga vad dom tycker så här öga mot öga, då lyssnar jag. 
 

Folk försöker låta smarta och sitter där hemma och kollar lite och vips så helt plötsligt så blev jag en djurplågare för att jag vill komma till SM en dag? Sedan försöker man prata med dom och då ändrar dom allt till att jag har sagt att jag ska rida SM iår och tillslut så ändrar dom allt och slänger ur sej lite ord som idiot osv när man har försökt ta samtalet lugnt och sansat på ett moget sätt, varför? Jo för att det inte är sant det dom säger! 
 
Om det är något man undrar är det bara att fråga, om det är något ni inte riktigt vet om det är sant, börja inte tro på det då? Prata med personen det handlar om eller låt det bara vara. Jag skulle lätt kunna ringa till er och prata med er istället för att sitta och skriva massor för det kan bli så himla fel. Man fixar en egen uppfattning om det hela som kanske är helt åt skogen, men ändå håller man fast vid det! Eller..? nej. Man pratar med personen. man lyssnar på den det handlar om och ställer dom frågor man undrar! 
 
Sen att sitta och skriva en massor om tex Nellie Berntsson att hon rider dåligt osv, det är nätmobbning! Men folk idag tror att det är att säga sin åsikt på ett snyggt sätt, då sätter man fan i halsen! Alla kan inte sitta och säga sin åsikt om allt hela tiden, jag beundrar Nellie att hon inte tar åt sej och att hon har kommit till SM! Jag kanske inte älskar Nellies sätt att rida men jag kan inte missunna Nellie SM platsen, det är hon säkert värd! Jag har ju inte pratat med henne så jag vill inte säga för mycket? Jag har sett henne en gång IRL sen har jag bara sett henne över internet och på Elvis så rider hon jäkligt snyggt och samma sak på isabellas häst, sen är Bellman lite som han är och jag tror att Nellie vet vad hon gör, hon behöver nog inte höra vad hon gör fel av massa anonyma personer, jag lovar!
 
/Felicia

Godnatt!

godnatt allihopa, ny dag imorgon eller hur? ;)
Planerna inför imorgon:

*Moa kommer och rider sprund
*Jupiter och jag åker på träning
*Panza ska ridas (hoppas på att få pröva lite trav)

/Felicia

Kontakta mej.

Bilddagboken: Chivasbejjb
Facebook: Felicia Kvist
Skype: Chivasbejjb
Mejl: [email protected]
 
/Felicia

Förebilder.

Känner hur jag måste sno en idé av Jessica!  Det är att skriva vem som är min förebild! Min förebild är lätt Linn Olsson, självklart finns det andra som är lixom wow dom med men Linn Olsson är verkligen mer än wow. Hon har båda fötterna på jorden, många har ju skrivit att hon har vart provocerande förut men det är inget jag kommer yttra mej så mycket om eftersom jag inte läste hennes blogg så mycket på den tiden, men jag känner även igen mej så otroligt mycket i hur hon känner med W! Sen skriver hon på ett sätt som gör att jag sitter och tappar andan! Både jag och mamma läser Linn's blogg och nej jag kommer inte bli något fan som gör massa fan bilder och typ ringer henne eller låter hela livet gå ut på att vara som henne osvosv! Jag har henne som förebild punkt. 
 
Det är så skönt att få höra hennes inlägg om just det där med vi som har dom lite mer lugan ponnierna som inte rusar runt och är ivägen. Haha även där satt jag och kunde inte slita blicken ifrån inlägget! Jag hoppas verkligen att jag en dag blir som just henne, jordnära och att jag fortsätter se dom där lite lugnare ponnierna och inte stirrar blint på ponnierna som går i 180 och som nästan går omkull i svängarna! 
 
Så Linn Olsson är min förebild, nu vet ni det som att någon skulle bry sej osv ;)
 
Vem har ni som förebild? Varför? :) Några kanske jag slänger upp här så glöm inte att länka bloggen!
 
/Felicia

Tomt.

Ja det känns tomt här, och då menar jag inte bara designen utan inläggen, människorna osvosv! Rebecka vet jag att hon inte kommer in av någon anledning och hon har försökt att blogga från mobilen, men Clara? Känner att såfort fotobloggen är i ordning så går jag helt över på den och kör solo och stannar där! Sedan om någon kommer komma och hjälpa mej med fotandet sen, fine! Men just nu vill jag köra solo, dock kan det ju vara lite trevligt med sällskap när man åker ut och fotar på tävlingar osv ;) 
 
Men nu ska jag se till att fotobloggen blir iordning sen ser ni mej där! :)
 
/Felicia

Blogglusten över.

Hade tänkt skriva om dagarna hos Elin och Johanna men orkar helt enkelt inte göra det just nu!
 
btw, anonymt är fegt!
 
/Felicia
 

Godmorgon!

Dagen blir full av målning osv, panza ska ridas, planerar att försöka mej på lite trav! /Felicia


Rubriker är jobbiga

Åh, måste bara ta upp detta: Rubriker är otroligt jobbiga man ser på andras bloggar m.m så får dom till dom där perfekta rubrikerna och sen sitter man här hemma och försöker komma på en lika bra och oftast på engelska så sitter man och tycker att så ska min rubrik vara nästa gång jag skriver och när man skriver så har man glömt det och vet inte alls vad man ska skriva om så rubriken blir oftast helt konstiga! Känner ni också så ibland? Jag känenr det jämnt! När jag är ute och rider brukar jag tänka ut exakt vad jag ska skriva på bloggen, vad det ska handla om, vad det ska stå för rubrik, vilka bilder jag ska använda och sen när man väl sitter där så känns det bara fel? Och då tänkte jag att man kanske ska sluta planera så mycket när man tillexempel sitter på hästen för då känns det rätt och allt men såfort man hoppar av så blir det ju fel och då ska man kanske planera när man sitter här hemma? Jag försökte och jag kan verkligen inte sluta att planera saker när jag är ute och rider! suck. 
 

/Felicia
 
pangponnyn som ställer upp även om ryttaren försöker ta en omhoppnings sväng när det går segt som sirap ;) 

irriterad Felicia.

Ja nu är jag irriterad! Irriterad på folk som kallar sej fotograf och sen tar halvtaskiga bilder och sen klagar på att folk inte köper bilderna när dom är typ 13 år med visst kanske en systemkamera och bara tror att det är kameran som gör jobbet? Jag är långt ifrån fotograf, detta är än så länge min hobby! Min hobby som jag försöker utveckla till att sedan kanske börja få "jobba" lite mer och mer som lite hobbyfotograf på tävling osv! 
 
Dom har bilder som är brusiga,suddiga osvosv sedan sitter deras familjer där och kommenterar lite anonymt att åhh vad fina bilder du tar amen snälla? Visst dom kan ta fina bilder men när man är 13 år och antagligen fotar man lite med sin första systemkamera som man har köpt typ på mediamarkt,siba osvosv, ja jag är och var i den sitsen för jag har inte fotat mycket men jag ger det tid! Ja jag kommer börja ta smått betalt för bilder osv men det mesta kommer gå till hon som kommer hjälpa mej med just utskrifter osv, men jag kommer inte säga att jag är fotograf! Fotograf är man när man jobbar som det. Jag tar mycket bilder, många som blir helt konstiga men som just i stunden ser perfekta ut men sen kollar man lite, man börjar tänka mer, man söker lite, man kollar på andra bilder och sen kollar man på sin egna igen och inser hur mycket jobb,slit och tänkande det är kvar innan man tar dom där perfekta bilderna! 
 
Men jag kommer inte sticka under stol med att jag faktiskt är någorlunda bra! Jag är otroligt dålig på att kunna gå till någon annan såhär och säga att jag är bra på att fota, jag vill inte känna mej skrytig. Men genom tiden så lär man sej att prata med folk! 
 
Fotandet har jag hållt på i 2 år då jag köpte en systemkamera , det var jag som sparade och det var inte så att jag fick den av mamma och pappa för mamma speciellt tyckte att det var helt crazy att köpa en sån dyr och fin kamera till en ja vad var jag då? 12 år? Nej det fanns inte just då så jag sparade och är fortfarande skyldig dom en garage målning! Jag ska erkänna att just för stunden var det mer för att alla andra hade en kamera och varför inte jag? Men som jag har fotat, läst, pratat om kameror och åh vad jag har lärt mej på vägen!
 
Är jag ute och rider nu för tiden sitter jag oftast (hehe) och bara tänker på vilka vinklar jag hade kunnat ha här och vart ljuset är som bäst och jag är långt ifrån bra på speciellt ljus osv, ljuset är inte min starka sida. Men jag övar varje dag. Jag åker ut och kameran hänger med överallt nu har jag för tillfället ingen laddare men den skickades idag så den kommer väll på typ måndag (?) så då blir det ladda kameran och ut ! 
 
Jag har folk runt omkring mej som kan fotandet på ett annat sätt än jag och jag är inte rädd för att prata om kameror med folk, jag kan lätt hamna i samtal om just kort osv med folk. Detta är en hobby som jag inte förstår att jag har vart utan innan! Att sedan kolla tillbaka på bilder från förr så usch men visst alla har sånna där dagar som allt går skit.
 
Men återgå till det första! Jag förstår verkligen inte hur man kan sitta, ta en bild som är brusig och suddig och sedan säga jag är fotograf för jag har en systemkamera. Och att dom får så mycket beröm för att dom är bra? Visst man ska alltid uppmuntra folk och inte trycka ner dom men att försöka att få dom att förstå att dom inte är fotografer för att dom har en systemkamera för det gör så ont att se folk som har slitit häcken av sej för att få ihop till kameran, ha stått ute i timmar och bara fotat och sedan är dom skit bra och knappt få något för det medan man ser andra få sina kameror i födelsedags present, gå ut i några minuter och sedan kalla sej fotograf? 
 
nej men hej jag är fotograf, kolla vilket mästerverk jag gjorde här!
 

Okej nu ska jag nog andas lite, börjar bli lite överdrivet drygt osv! ;) Folk får ju inte bli rädda för mej! ;) haha 
 
/Felicia

Brb, snart hemma.

Sjukt rolig kväll hemma hos min moster osv! Blev plötsligt 11 igen så nu är det hem och ta in hästarna och ta av munkorgen på Panza sen in och blogga, så håll ut! ;)


Hemma!

Hemma efter 2 sjukt härliga dagar med Johanna och Elin (Elin har en jätte söt blogg så tycker att ni ska klicka på Elin och kolla in den! ;) ) men ska dra nu! mobil bloggning - yes! Kommer mer inlägg ikväll/imorgon! 
 
/Felicia

Skillsen....

Idag har jag lyckats trampa snett, så nu är min lilla fossing svullen :( känns ju lagom bra inför mässan imorgon! Men jag fick ju iaf fina bilder! /Rebecka


Skååneland!

Hej hej, Rebecka här! Minns ni mig? Har inte orkat blogga pga vissa saker som har hänt, men nu ska jag väl försöka! Just nu sitter jag i bilen påväg till Skåne, imorgon blir det Falsterbo!! Mamma o jag kommer kolla på dressyren (självklart) och gå på mässan (<3)! Kommer försöka uppdatera er från mobilen eftersom blogg.se appen fungerar och jag har fått en iPhone! :D Hur jag lyckades döda xperian behöver jag inte gå in på.. Enligt pappa var dethär den sista mobilen han sponsrar mig med (a) /Rebecka


Blogg.se appen

Wiho! Blogg.se appen går äntligen att använda igen! :D kolla vilka snygga hinder vi har här hemma? ;) /Felicia


Bloggningen är på noll!

Har vart sådär läskigt bloggsugen hur länge som helst nu och har kommit på massor av idéer men hur roligt är det för er att komma in på den här bloggen? Ruskigt ful är den! :thumbdown: Kanske är det oxå att jag tycker att jag inte har något att göra under dagarna så det finns inget att skriva om haha! Det var nog dagens skämt! Det finns massor att skriva om och mitt liv rullar på så fattar inte vad det är för fel?
 
Igår valde jag att inte rida Jupiter då både jag och han inte var på humör så han fick vila vilket han egentligen skulle ha gjort idag, men idag ska jag försöka ta på dressyrsadeln (vilket jag har gjort varenda dag nu den senaste tiden för att få han att bli taggad inför nästa vecka) och fixa det nya tränset att det alltid ska gå sönder träns! :mad: jaja, bara han mår bra så är jag nöjd!
 
hur tränar jag nu inför varberg? Jo förra veckan var det både träning och pay and jump sen fick han gå mer kondition, eller a, han fick vila en dag och denna veckan går han dressyr och sen imorgon åker vi till lerdala/berg till min kompis och där ska vi ut och träna i backar och sen får vi se! Han får vila 2 gånger denna veckan alltså igår och på söndag!
 
Nästa vecka har jag träning på måndagen och dressyrtävling på tisdagen. Var ett tag sedan vi tävlade dressyr nu och det är bara LC:1 och LB:1 så det är lugnt! Sen får han vila onsdagen och torsdagen eftersom det är tävling hela helgen sen, bara promenera lite på torsdagen eftersom han kommer åka i transport i flera timmar! Moa kommer följa med som fotograf!
 
 
ja juste idag kommer min nya kamera! En nikon D90 som jag har köpt av Jessica ! Så nu måste jag gå ut och rida lite för att sedan måla suck och sedan in till stan och hämta paketet! :D 
/Felicia
 

fotafotafota!

Hejhej! Jag frågade här om dagen om jag får fota på bergs ena pay and jump och jag fick ett ja! :) tror jag jag skulle aldrig kalla det ett fotojobb för ett fotojobb enligt mej är när dom frågar mej så jag tar detta mer för att få erfarenhet och visa att jag finns! Så idag ska jag blandannat skriva ut bilder och sedan ska jag lägga iordning på min kamera för imorgon åker jag till en kompis som förhoppningsvis köper den! 
 
Det känns verkligen som att livet börjar ta sej! Nu är nämligen mamma iväg och köper ett fotoalbum så att jag kommer kunna ha mina bästa bilder där i och kommer ta med mej den överallt! Awsome eller hur? Priserna för korten kommer inte vara alls mycket, 
 
Digitalt: 10 kr
Litet kort: 20 kr
Vanligt kort: 30 kr
Stort kort: 50 kr
 
Många tar rätt så mycket men eftersom jag inte jobbar med det och inte är jätte bra utan mer vill ha erfarenhet så väljer jag att ta lite betalt! För att sedan kunna höja när jag blir bättre och ser att folk gillar mina bilder! :) Kommer även fixa iordning min foto blogg och hitta någon som kan fixa designen osv så att ni lätt kan hitta mina bilder (alla bilder kommer ha vattenstämpel på sej och den tas endast bort när man har betalat för kortet! 
 
Är verkligen glad att min mamma finns där och hjälper mej med allt det här! Kommer även leta upp någon vit billig tröja som jag kommer ha på mej när jag är ute med bloggen på ryggen! bra reklam eller vad? ;)
 

 
/felicia

Sjuk chey.

hejhej! Jag känner hur jag bara blir sjukare och sjukare, ont i halsen och svullna ögon YES! -.- åhh så trött på detta!
 
Godnatt!
/Felicia

Fullt ös medvetslös!

Känner hur jag bara säckar ihop efter en hel underbar vecka med Rebecka! Det går för fort! :( Men när det är hööks cupen i Jönköping så står jag varje dag på plats och fotar och stöttar henne lika mycket som hon har gjort för mej! Har vart med om så sjukt mycket, vi Rebecka har fått flera slag i ansiktet igår men inget jag kommer skriva utan det får Rebecka göra om hon villMen som ni vet så var Rebecka här med Mulle och det var verkligen roligt att få testa han! Han är så sjukt fin och speciell han är verkligen ingen ponny man bara åker runt på som jag många gånger har trott innan (innan jag lärde känna Rebecka på riktigt) så det var verkligen roligt! :) Många bilder tagna så det kommer antagligen komma upp lite bilder då och då eftersom bloggen verkligen inte kommer först i mitt liv och det har jag verkligen insett den här veckan! Visst jag älskar att blogga, missförstå mej inte jag älskar verkligen det, men jag har hästar som jag vill komma långt med och har vänner som jag knappt hinner ge en blick längre? 
 
 
/Felicia

Rebeckaaa!

tjo! Nu sitter jag med rebecka! hah, inläggena = 0 hela veckan typ men Rebecka får faktiskt komma före allt med blogg osv ;) 
 
I måndags när Rebecka kom så kom Ellen oxå så åkte vi på träning, Jupiter var jätte duktig men jag red som en kratta och min största fobi är tribbelbarrar men jag är så pro att jag hoppade ändå! Ägigt jue! nej men seriöst nu ! Jag och Rebecka är så fett ägiga att Rebecka sitter i sina måndags strumpor på en onsdag! watch we got a badass over here! Igår var vi faktiskt i binneberg på pay and jump och Moa och Sprund var jätte duktiga red felfritt och allt! :D Sprund hoppade jätte bra igår så blev lite förvånad! Sen i första klassen för mej gick det hur segt som helst och vi typ...åhhhhhhhhhhhhhhhhhh...sen i andra klassen gick det bättre! så jag är nöjd vi kom runt felfritt i  båda klasserna och det är ju det som räknas! :) 
 
sååå nuuu håller vi på och fixar med något hemligt yeaaahh! 
 
 
/felicia

fotoryttarnas.se

Tycker att alla ska klicka sej in på DENNA ägiga bloggen som drivs av lite olika tjejer! Verkligen en läsvärd blogg! Det var inte alls längesedan jag började läsa den och har redan fastnat :D Sjukt vad man kan hitta roliga bloggar lite här och där? :)
 
/Felicia

Relation med hästen.

Något jag länge har tänkt på är att folk nu för tiden brukar stressa fram allt med sina hästar och dom flesta tävlar i vem som har bäst relation med sin häst osvosv! Varför ska ni stressa fram allt? Låt allt ta den tiden det tar och vänta tills hästen faktiskt litar på er istället för att låtsas att ni har en bra relation genom massor av godis? Det kan ta år innan ni får en bra relation med hästen, för mej tog det 2 år innan jag riktigt hade en bra relation med Chiva, jag kommer inte stressa fram något med Jupiter, men ja vi har en bra relation men inte så att båda litar på varandra riktigt helt, han är fortfarande lite osäker och det är inte konstigt? 
 
Det får ta den tiden det tar och den dagen han kan lita på mej och jag kan lita på han, ja det kommer märkas! Man märker så väl på en häst när den faktiskt litar på ryttaren, vi har Amanda (westlife@bdb) och B dom hade/har en bra relation även hon och Jon hade/har en bra relation! Det är för att Amanda ser vad en häst behöver och är väldigt noga med att hästarna har det bra! Hon är en stor förebild för mej! Likaså Emma och Sweetie (EmmaJB@bdb) ! 
 
Folk som verkligen sitter och ser vad hästen ger för signaler och inte bara pressar hästarna till tusen och nästan tvingar dom till att lita på ryttaren? Jag satt själv ute i hagen och kollade på vilka signaler Chiva gav, vad gjorde hon innan hon svängde? Vad gjorde hon innan hon bockade? Sedan gick jag över till att försöka känna signalerna medan jag red, vad gjorde hon innan hon började skena? På det sättet kunde jag förhindra massor av skador och då kunde jag lita mer på henne och om jag litar på hästen så litar hästen på mej! 
 
Ta ett steg tillbaka om det inte går så bra istället för att fortsätta och försöka bli bättre! För varken du eller hästen mår bra av att stressa fram något! Det är då skadorna kommer fram! 
 
varför ha så bråttom? Det syns så väl när någon låtsas att h*n och hästen har en bra relation! 
 
bara för att ni kan rida/träna löst betyder det inte att ni har en bra relation, bara att du litar på hästen. 
 

/Felicia

Veckan som kommer.

Måndag: 
*Baka kladdkaka
*Träna mage och rygg samt försöka bli vigare
*In till hööks
*Min väst kommer förhoppningsvis
*Rebecka kommer
*Ellen och Rebecka följer med mej när jag tränar!
 
Tisdag:
Rebecka är här
*Tränings tävling i binneberg på Jupiter
 
Onsdag - Fredag:
*Chillaaaaa med rebeckaaaaa!
*Det hände stooora grejor ! :D
 
Vilken vecka!
 
/Felicia

Bilder del 3 - jupiter

 
/Felicia

RSS 2.0